Riscurile aplicării foliei auto de către un amator

Aplicarea foliei auto poate părea o sarcină simplă, dar este important să o realizeze un profesionist pentru a evita o serie de riscuri. Iată principalele probleme întâlnite când montajul este efectuat de un amator:

➡ Bula de aer:

Unul dintre cele mai frecvente probleme este apariția bulelor de aer sub folie. Bulele de aer pot strica aspectul estetic al mașinii și pot reduce vizibilitatea.

➡ Folie nealiniată:

Folia auto trebuie aplicată cu atenție pentru a fi perfect aliniată cu caroseria mașinii. O folie nealiniată va arăta neprofesionist și poate fi ușor deteriorată.

➡ Defecte ale foliei:

Folia auto poate fi ușor zgâriată sau ruptă dacă nu este aplicată corect. Un amator poate deteriora folia în timpul procesului de aplicare.

➡ Probleme de compatibilitate:

Există diferite tipuri de folie auto, iar alegerea celei potrivite pentru mașina dumneavoastră este importantă. Un amator poate alege o folie incompatibilă cu geamurile mașinii, ceea ce poate duce la probleme precum decolorare sau exfoliere.

➡ Lipsa garanției:

Multe companii de folie auto oferă garanție doar dacă folia este aplicată de un profesionist. Dacă aplicați folia acasă, este posibil să nu beneficiați de garanție dacă aceasta se deteriorează.

➡ Riscuri pentru sănătate:

Unele tipuri de folie auto pot conține substanțe chimice dăunătoare. Este important să folosiți o folie de calitate și să luați măsuri de precauție, cum ar fi purtarea mănușilor și a unei măști, atunci când o aplicați.


Calitatea montajului este la fel de importantă ca și calitatea foliei. Apelând la serviciile unui atelier specializat în aplicarea foliei auto, te asiguri că lucrarea este efectuată cu maximă precizie, garantând astfel un aspect estetic impecabil, funcționalitate optimă și durabilitate pe termen lung. Evitând tentația de a monta singur folia sau de a apela la servicii amatoricești, protejezi investiția făcută în automobilul tău și te bucuri de beneficiile unei folii LLumar.