Istoria foliilor auto LLumar

Haideți să aflăm puțin ce este în spatele acestei folii auto care pare să fie o vedetă în universul auto.
Legenda spune că aceste folii fumurii nu au fost inventate inițial pentru mașini. O sa vă întrebați „pentru ce atunci?”. Da, e adevărat, nu poți să te gândești la altceva decât la o mașină atunci când auzi „geamuri fumurii” sau „LLumar”, dar adevarul este că aceste folii au fost special create pentru geamurile clădirilor cu scopul de umbrire.

Dacă azi le folosim și ca element de tuning, unii dintre noi, alții ca element de siguranță, mai ales dacă vorbim despre mașinile de Poliție sau Jandarmerie, iată că la început au avut un scop simplu și precis: umbrirea geamurilor de pe clădiri.

S-ar fi gandit cineva vreodată că aceste folii auto vor ajunge să necesite omologare și un drum până la RAR ca să le poți purta pe mașină? Marele LLumar nu cred că s-a gândit la asta atunci când le-a inventat.

Pentru că tot am ajuns aici, este necesar să vă spun că inventatorul foliilor auto se numeste Jules Hermes. Acesta a colorat poliesterul, fiind primul care a dat naștere unor astfel de materiale, care erau folosite inițial în scop industrial și în tehnologii de prelucrare a foliilor colorate pentru protecție solară. Intreprinderea fondată de Hermes este și azi un producător determinant de folie, stă și astăzi la baza fabricării foliilor, evident în varianta mult mai dezvoltată, tehnologia de bază numită tehnologie de colorare în profunzime prin imersie.

Însă folia auto a aparut la finalul anilor ’70. Atunci, un aplicator de folie foarte inventiv, a decis să monteze pe o mașină o astfel de folie fumurie destinată geamurilor clădirilor. Așa s-a născut prima folie auto din lume, fabricată din produsele pentru geamuri plane LLumar, fabricate de Jules Hermes.