Poate ca aceasta este cea mai buna idee de pana acum. RAR isi doreste ca masinile mai vechi de 12 ani sa fie supuse inspectiei tehnice periodice o data pe an.

S-a ajuns la aceasta decizie odata cu cresterea numarului de masini second-hand. Nu toti ne permitem o masina noua. Nu toti avem bani pentru cea care ar putea fi masina visurilor noastre: poate ceva sport, cu un esapament fin, dar furios, interior de piele si folii auto pe geamuri. Poate ceva elegant, cu insertii de lemn si alcantara in interior.

Fiecare viseaza la ceea ce ii place, insa atunci cand verificam bugetul de care dispunem, nu ne mai gandim nici la geamuri fumurii, nici la esapament furios, nici la alcantara din interior. Ne gandim la consum, la cheltuielile de dupa achizitionarea unei masini SH si la cat de potrivita este pentru zona in care locuim.

Daca ai ales o masina SH si aceasta este mai veche de 12 ani, trebuie sa stii ca RAR te va chema la ITP o data pe an. Insa mai bine in siguranta decat implicat in vreun accident.

Numarul de masini SH a crescut odata cu eliminarea timbrului de mediu de la inceputul lui februarie 2017. Doar in primele trei luni ale anului au fost inmatriculate peste 128.000 de masini SH. Pentru a reduce rata accidentelor, insa si a poluarii mediului inconjurator, s-a impus ITP-ul anual.

George Dinca, directorul general RAR, declara intr-un interviu pentru Capital ca parcul auto national evolueaza rapid, de aceea se impun masuri de majorare a sigurantei rutiere.

Daca in prezent trebuie sa te duci cu masina la ITP o data la doi ani, se pare ca in viitor masina ta va face vizita la RAR o data pe an. Asta daca este mai veche de 12 ani.
Ai grija ca atunci cand mergi cu ea la RAR sa ai toate lucrurile in ordine. Si acum ma refer la marimea jantelor de pe masina: alege corespunzator marimilor din talon ca sa nu ai surpriza unei cheltuieli inutile. Modificarile unei masini trebuiesc sa fie facute tinand cont de regulamentul si omologarea RAR.

Pentru ca multi aleg sa poarte geamuri fumurii pe masina, recurg la montajul de folie auto. Fie ca e vorba de folie antiefractie, fie ca e vorba de folie auto pentru design, fie ca vorbim de folie auto pentru indepartarea razelor UV, oamenii isi doresc din ce in ce mai mult o folie auto pe geamurile masinii.

Asa ca daca ai ales acest element de design, dar si de siguranta, afie ca este o folie auto ieftina, fie ca este scumpa, noi te sfatuim sa alegi intotdeauna o folie auto omologata ca atunci cand mergi la RAR sa nu ai surprize neplacute.

Acestea fiind spuse, ai grija de masina ta ca aceasta sa nu fie un pericol pentru ceilalti particpanti la trafic si nici pentru tine. Ai grija la modificarile aduse, la jante, la elementele de design, la omologare si la banii investiti.

Nu uita: daca masina ta este mai veche de 12 ani, va face vizite anuale la RAR pentrul ITP. Tine cont de acest lucru si investeste in ceea ce iti aduce siguranta.

Scroll to Top
Call Now Button0761 563 445